Medipol Üniversitesi Uzaktan Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı Anlaşması
24 Ocak 2019, Perşembe

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde lisansüstü eğitim görmek üzere yapacağınız başvurular bu kılavuzda belirtilen esaslara göre yapılacaktır. Başvuru ve kayıt işlemlerinin hatasız ve süratle gerçekleşebilmesi için, ilan edilen kılavuzları dikkatle inceleyerek istenilenleri eksiksiz yapmanız gerekmektedir. Üniversitemizde lisansüstü eğitim görme tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURU KOŞULLARI

A. Mezuniyet Koşulu: - Yüksek Lisans programlarına başvuru yapabilmek için adayların en az bir lisans derecesine sahip olması gerekir.

B. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)Koşulu: - Tezsiz yüksek lisans için ALES sınavına girmiş olma şartıaranmaz.

C. Yabancı Dil Koşulu: - Yüksek Lisans programlarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

ÇEVRİMİÇİ BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENECEK BİLGİ VE BELGELER

• Diploma veya Mezuniyet Belgesi

• Transkript Belgesi

• Fotoğraf: JPEG formatında sisteme yüklenecektir. Yüklenen fotoğraflar sadece adayın tanınmasını sağlayacak şekilde vesikalık formatında olacaktır.

• Erkek adaylar için yeni tarihli Askerlik Durum Belgesi

• Nüfus cüzdanı fotokopisi

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, aşağıda yazılı belgeleri ilan edilen süre içinde ilgili Enstitü Müdürlüğüne şahsen teslim etmek zorundadırlar.

1) Yüksek Lisans programına başvuru için lisans diploması veya mezuniyet belgesinin, aslı ile 1 adet fotokopisi, Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar diploma ya da mezuniyet belgelerinin Türkçe tercümelerini de birlikte ibraz etmek zorundadır.

2) Lisans ve yüksek lisans öğrenimi boyunca alınan bütün derslerin başarı notlarını ve mezuniyet not ortalamasını gösteren not dökümü (transkript, 100’ lük sistemde) belgelerinin aslı ve 1 adet fotokopisi. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar transkript belgelerini Türkçe tercümesiyle birlikte ve not ortalamasını (100‘ lük sistemde) içerecek şekilde ibraz etmek zorundadır.

3) Nüfus cüzdanının fotokopisi (yabancı uyruklular için Yabancı Uyruklu Numarasını gösterir belge ile pasaport fotokopisi)

4) Erkek adayların askerlik şubelerinden alınacak yeni tarihli Askerlik Durum Belgesi(yabancı uyruklu adaylardan istenmeyecektir.)

5) Öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu ya da açıklamalı internet çıktısı. İbraz edilmediği takdirde kayıt işlemi tamamlanmayacaktır.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Tezsiz Yüksek Lisans programlarına giriş notunun belirlenmesinde; . Lisans Mezuniyet Not ortalamasının % 50’si . Mülakat puanının % 50’si toplanır.

ADAYLARIN DİKKATİNE!!! ➢ Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir. Başvurular ‘’çevrimiçi’’ yapılacaktır. ➢ Çevrimiçi başvuruda sisteme girilen bilgiler kaydedildikten sonra değiştirilemez. ➢ Öğrencinin transkriptinde ya da diplomasında 100’lük sisteme göre not ortalaması bulunmadığı takdirde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın not dönüşüm tablosu esas alınacaktır. ➢ Gerçeğe aykırı/yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerinde noksanlık veya tahrifat olanların kesin kayıtları yapılmaz, kesin kayıtları yapılmış olsa bile kayıtları iptal edilir. ➢ Bu Kılavuzda belirtilmemiş olan hususlar hakkında İstanbul Medipol Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Başvuru işlemleri için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. 

https://exmebis.medipol.edu.tr/KayitBasvurulari 

Kayıtlarla ilgili kullanım kılavuzu linkte mevcut olup 0 850 302 61 60 numaralı telefondan bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ :