İzmir İl Sağlık Müdürlüğü banka promosyon ihalesi tamamlandı
11 Aralık 2018, Salı

İhalede en yüksek teklifi veren Halk Bankası ile 3 yıllığına 15 Şubat’ta peşin ödenmek suretiyle 2225 Türk lirasına anlaşmaya varıldı. 

Sağlık-Sen’in, sağlık çalışanlarını temsilen yer aldığı ihalede, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına 3 yıllık promosyon olarak 15 Şubat’ta tek seferde ödeme yapılacak.

 İhale şartnamesinde 2 bin lira alt limit parametresi uygulandı. İhaleye 2 bin liranın üzerinde teklif veren 2 banka olan Halk Bankası ve Yapı Kredi bankası katıldı. 
İlk turda Yapı kredi bankası 2100 lira teklif artırımında bulundu. Halk Bankası 2200 lira teklif verdi. İkinci turda Yapı kredi bankası 2200 liranın üzerine çıkmayacağını belirtmesi üzerine ihaleden çekildi. Son olarak Halk Bankası 2225 lira teklif vermesiyle ihale 3 yıllığına Halk Bankası ile anlaşmaya varıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını her alanda korumak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Çalışanların mali ve özlük haklarını savunmanın öncelikli gündemleri olduğunu söyleyen Özdemir, “Bizlere yetkiyi vererek komisyonda görev almamıza vesile olan bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına ihaleye katıldık. Onlar adına yer aldığımız ihalede, ülkemizdeki ekonomik tablo nedeniyle sadece 2 banka ihaleye katılım sağladı. Buna rağmen sağlık çalışanları adına alabileceğimiz en iyi teklifle ihaleyi sonlandırdık. 

İhalede en avantajlı durum tek seferde personele ödenecek olması, sürenin 3 yıllık olması, il sağlık müdürlüğünde geçici görevli olarak da çalışan personellere de bu ücretin yarısı ödenecek olması, kadrosu il sağlık müdürlüğünde olup 4/D daimi işçi kadrolarına verilecek ve yeni atanan ve İzmir’e tayinle gelen personele de kalan ayları hesaplanarak yatırılacaktır. 
Ülkemizdeki ekonomik tabloya rağmen alınan rakam sağlık çalışanlarına güzel bir kazanım olduğunu ifade eden Özdemir, ihalede Komisyon başkanı olan Destek hizmetleri başkanına, yardımcısına ve üyelere teşekkür etti

PAYLAŞ :