Memiş: Dağıtılabilir Döner Sermaye Artırılsın
21 Ocak 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarına dağıtılan döner sermayenin artırılması gerektiğini, bunun için de döner sermayenin üstündeki yüklerin hafifletilmesi gerektiğini söyledi. Genel Başkanımız Metin Memiş ve genel merkez yönetim kurulu üyelerimiz, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hakkı Yeşilyurt’u ziyaret etti. Genel Başkanımız ziyarette, sağlık çalışanlarının sorunlarını iletmesinin yanı sıra, bu göreve asaletin atanmasından dolayı da ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

Sağlık çalışanlarının maaşlarının diğer kamu görevlilerine göre düşük olduğunu ve aradaki farkın döner sermaye ile kapatılmaya çalışıldığını belirten Memiş, döner sermayeye eklenen yükler sayesinde çalışanların sabit ek ödemenin üstünde fark alamaz duruma düştüğünü ifade etti.

Genel Başkanımız Memiş, “Başlangıçta sadece hastanelerin bazı giderlerinin karşılanmasında kullanılan döner sermaye bütçesine, aradan geçen 13 yıl içinde yeni angaryalar ve yeni külfetler eklenmiştir. Döner sermaye bütçesindeki giderlerin bu derece şişmesi ve döner sermayeden yapılan ek ödemeyle ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun dağıtımı kısıtlayan yazısının yanı sıra döner sermayeden kesilen fazla vergiler sebebiyle, çalışanlar sabite mahkûm edilmektedir” şeklinde konuştu.

DÖNER SERMAYEDEN GELİR VERGİSİ ALINMASIN

Memiş, Toplu Sözleşme’de elde ettiğimiz döner sermaye katsayılarındaki artışın 1 Ocak itibarıyla çalışanların cebine daha net etki etmesi için döner sermaye bütçesindeki angaryaların bir an evvel hafifletilmesi gerektiğini belirtti. Memiş, döner sermaye bütçesinden hazine payı ve merkez payı gibi bütün vergilerin kaldırılması, başta döner sermaye bütçesinden maaş alan arkadaşlarımızın genel bütçeye geçirilmesi, nöbet ücretlerinin genel bütçeden ödenmesi gibi acil önlemlerin bir an önce alınmasını istedi. Memiş ayrıca, hastane yöneticilerinin de dağıtılabilir döner sermayeye karar verirken en üst leri kullanması için kurumun rol üstlenmesini istedi.


 

Halk Sağlığı Kurumu ve İl Sağlık Müdürlüklerinde görev yapanların döner sermayelerinden gelir vergisi kesilmemesine yönelik mahkeme kararı olduğunu hatırlatan Memiş, TKHK’nun da bu yargı kararını esas alarak, döner sermayeden gelir vergisi almamasını istedi.

TEŞVİKLER BÜTÜN BÖLGEYİ KAPSAMALI

Terörle mücadelenin sürdürüldüğü bölgede görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik verilen sözlerin de bir an önce hayata geçmesini isteyen genel başkanımız Memiş, “Önce Sağlık Bakanımız, ardından Müsteşarımız bölgede görev yapan arkadaşlarımız için sevindirici açıklamalar yaptı. Bunların hayata geçmesi için yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleşmesi gerekir. Ayrıca, döner sermayenin tavandan ödenmesi, tayin hakkı gibi uygulamaların da sadece sokağa çıkma yasağı olan merkezlerde değil, tüm bölgede uygulanması gerekir. Bu bölgede görev yapmak, teşvik edilmelidir.” dedi.

Genel Başkanımız ayrıca kamu dışından sözleşmeli idareci alımının tercih edilmemesini, yöneticilikte liyakat esasına dikkat edilerek kurum içinden kişilerin yönetimlere getirilmesinin de önemine dikkat çekti.

Ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan da yer aldı.


 

Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, Kurum Başkan Yardımcısı Murat Parpucu'yu da ziyaret ederek bir süre görüştü.

PAYLAŞ :