Sağlık Sen'den Hemşireler Günü Kutlama Programı
12 Mayıs 2017, Cuma

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şubesi tarafından  Hemşireler Günü kutlama programı düzenlendi 

Sağlık Sen 2 Nolu Şubesi tarafından Konak Polisevi’nde İzmir Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Salnur, Sendika Şube Başkanı Ekrem Özdemir ile hemşire ve ebelerin katılımıyla Hemşireler Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Başkan Özdemir, tüm sağlık çalışanlarını etkileyen temel sorunlar gibi hemşire ve ebelerin sorunlarını da yakından takip ettiklerini ve çözümü için mücadele ettiklerini söyledi.

Hemşire ve ebelerin sağlık alanında özel bir yeri olduğunu belirten Özdemir, “Sendikal perspektifimizi belirlerken, çalışma koşulları ve sosyal haklar bağlamında politika geliştirirken, hem emeğin ve mesleğin sorunlarının çözmek, hem de kadın emeğini çalışma hayatımız içinde güçlü tutmak hedefiyle hareket ediyoruz. Bir kadın, bir anne, bir eş ve bütün bunların yanında mesleğini yerine getiren hemşire ve ebeler olarak sizlerin daha güçlü bir şekilde ayakta durabilmenizi sağlama gayretiyle çalışıyoruz. Hekiminden hemşiresine, sağlık memurundan ebelerimize tüm sağlık çalışanlarımız ülkemizin dört bir tarafında ayyıldızlı bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın susmaması, birlik ve beraberliğimizin sürmesi adına görevlerini en güzel şekilde yerine getirdi, getirmeye de devam edecek. Sağlık çalışanları için kutsal saydıkları mesleklerini yaparken kendilerine sunulan en güzel hediye, hiç şüphesiz değer verdikleri kişilerden aldıkları unutamayacakları teşekkür cümleleridir” diye konuştu.

“Hastayo yüzde 100 iyileştirecek hemşiredir”
İl Sağlık Müdürü Dr. Salnur ise, “Doktorun tanı koyduğu, reçetesini yazdığı hasta yüzde 50 iyileşir. Hastanın yüzde 100 iyileşmesini sağlayacak olan hemşirenin, ebenin ilgisi ve tedavisidir. Sağlıkta her meslek grubunun ayrı bir önemi vardır. Hemşire ve ebe mesleği melek figürüyle özdeşleşmiştir. Tüm gece başımızda bekleyen, üstümüzü örten anneler de bu figürle özdeşleşmiştir. Hemşire ve ebelerimiz hastalarına anne şefkatiyle yaklaşıyorlar. Allah size var etsin, güç kuvvet versin. Ebe ve hemşire eşlerine de çok teşekkür ediyorum. Onların özverisiyle hemşirelerimiz nöbetlerini tutabiliyorlar. Nöbet sonrası stresimizi tolere ediyorlar” diye konuştu. Etkinlikte mesleğinde 40 yılını dolduran hemşire Raziye Çoban ile bir Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serpil Şeker’e hemşirelik mesleğine verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

PAYLAŞ :