Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Kadın Kolları Komisyonu Oluşturuldu
16 Ocak 2017, Pazartesi

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanlığı bünyesinde Kadın Kolları teşkilatı kuruldu. Yeşim Uğur’un başkanı olduğu kadın kolları ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yapılan Toplantıya katılan Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "İlk genel kurulu tamamladıktan kısa bir süre sonra kadın kolları ve komisyonları oluşturduk. Bu anlamda sağlık alanında çalışanlarımızın ve şube üyelerimizin yüzde 65’ini bayan çalışanların oluşturduğunu ve çalışma şartlarının zorlukları ağırlığı bakımından yıpranan kadın çalışanlarımızın sorunlarının gündeme getirileceği kadın kolları komisyonumuzun oluşturulduk" dedi.

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Kadın Kolları Başkanı Yeşim Uğur ise şunları söyledi: "Sağlık sektörü içinde hizmet sektörü içinde emeğin daha fazla kullanıldığı bir sektördür. Bu emeğin büyük bir kısmını da kadınlar sarf etmektedir. Sağlık alanında çalışan biz kadınlar; kariyer zorlukları, nöbetli çalışma sistemi, zorunlu hizmet, iş sağlığı ve güvenliği riskleri gibi zorluklar içinde çalışmaktayız. Bu gibi zorluklarla iş hayatında mücadele eden kadınlarımız, sosyal yaşamda da anne ve eş rolleri ile de toplumun temelini oluşturan ailenin de en önemli bireyleridir. Bu gibi nedenlerledir ki ülkemizde kadınların sendikaya aktif katılımları yeterli değildir. Ancak bunun yanında kadınlarımızın çalışma hayatındaki sorunlarına bulacakları çözümler, kadınların sorunlarını, taleplerini, beklenti ve isteklerini ne ölçüde gündeme getirdikleri ile doğru orantılıdır. Yani kadınlarımız sorunlarını yine kadınlarımız dile getireceklerdir, getirmelidir" diye konuştu.

Çözüm önerileri sunacağız
Uğur, "Bu aşamada ise sendikalı olup sorunlarını dile getiren kadın sayımızın fazla olması biz kadınların daha iyi anlaşılabilir olup çözüm yollarını bulacağımız kadın kolları komisyonumuzu oluşturduk. Bu noktada sendikamız Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şubemizin desteği ve Başkanımızın onayıyla oluşturduğumuz Kadın Kollarımız kadınlarımızın her kurumdaki kadın kolları temsilcilerimizle birlikte İzmir’de bayan çalışanlarımızın sorunları gündeme getireceğiz ve çözüm önerileri sunacağız" dedi.
Toplantıya Eğitim Bir Sen ve Memur Sen İzmir Kadın Kolları Başkanı Arzu Usman da katıldı.

PAYLAŞ :