Başkan Özdemir'den 2017'de Mali Haklar Vurgusu
25 Aralık 2016, Pazar

Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir,  sağlık personelinin 2017 beklentilerini açıkladı. 

Sağlık çalışanlarının insanları yaşatmak için savaş verirken bir yandan da hayatlarını tehdit eden yüzlerce riske karşı mücadele ettiklerini belirten Sağlık Sen İzmir 2 nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal tabanlı riskler nedeniyle sağlık; en tehlikeli işler kategorisinde yer alıyor. Üstüne her geçen gün artan şiddet belasının da mağdurları olmaya devam ediyoruz. Sağlık çalışanları terör ve her türlü toplumsal tüm olaylara hiç tereddüt etmeden her kesin olay yerinden kaçttığı durumlarda bile canlarını tehlikeye atarak hayat kurtarmaktadır. Bütün bu fedakarlıklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.

Talepler
Sağlık çalışanlarının zor koşullar altında görev yapmasına rağmen haklı talep ve sorunlarının tamamının yerine getirilmediğini kaydeden Özdemir, 2017 yılı taleplerini şöyle sıraladı:
“Kamu görevlilerinin hemen hemen bütününde maaş ve ücretlerin azımsanmayacak tutarını oluşturan ek ödemenin, emekli maaşının hesaplanmasında dikkate alınacağının Hükumet Programı’nda belirtilmesi uygun olacaktır. Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız yıpranma payı olarak tabir edilen fiili hizmet zammının hızlanarak bir an önce uygulamaya konulmalı ve tüm sağlık personelini kapsamalıdır. Lisans mezunu sağlık lisansiyerlerine 3600 ek gösterge verilmedir. Diğer kamu kurumlarında ek ödemeler gelir vergisine tabi olmazken, Sağlık Bakanlığı’nda döner sermaye bütçesinden verildiği gerekçesiyle gelir vergisi matrahına tabi tutulması sağlık çalışanlarında mağduriyete neden olmaktadır.
Tüm hastanelere ve bağlı kurumlara 100 bin hemşire ve sağlık personeli alımı yapılmalı çalışanların üzerinden fazla iş yükleri alınmalıdır.
Adaletli bir performans sistemi getirilmeli ve ek ödemlerde hekim dışı diğer tüm personellerinde hak ettikleri döner sermayeler dağıtılmalıdır. 
Hekim ve diğer çalışanların döner sermaye havuzu ayrılması sağlanarak hekim dışı personelinde daha adaletli bir ek ödeme sistemine kavuşturulması sağlanmalıdır.
Genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfına bağlı çalışanlarında döner sermayeden pay alacakları düzenleme çıkarılmalıdır.
Taşeron, vekil ve kadrosuz aile sağlığı elamanları yerine kadrolu isdihdam yapılmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli kadroya geçirilmelidir. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışanlara sosyal hizmet tazminatı verilmeli ve tutulan tüm nöbetlerin paralarının tamamı ödenmelidir.
Askeri sağlık tesislerinden Sağlık bakanlığına bağlanan personellerin çalışanlara sağlık hizmeti tazminatı verilmelidir. Uzman hemşire ve uzman ebelerin ücretleri artırılmalıdır. Kamu Hastane Birlikleri’ndeki tabip dışı sözleşmeli yöneticilere sabit ek ödeme verilmelidir. Riskli birimlerin kapsamının genişletilmelidır. Tıp Bayramı ve Sosyal Hizmetler Günü’nde hizmet kolumuzdaki tüm çalışanlara ikramiye verilmelidir. sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay Süre ile SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidir.”

PAYLAŞ :