Sağlık Çalışanlarına Yüzde 40 Zam Yapıldı
04 Ocak 2022, Salı

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zam oranlarını değerlendirerek, sağlık çalışanlarının maaşlarına toplamda yüzde 40 zam yapıldığını açıkladı

Covid-19 virüsü nedeni ile yaklaşık olarak 2 yıldan beri canla başla çalışan sağlık çalışanlarının maaş ve çeşitli haklarında yaşanan iyileştirmelerin sevindirici olduğunu belirten Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zam oranlarını değerlendirdi.

Özdemir, “Enflasyon farkının açıklanması ve akabinde Cumhurbaşkanımızın maaş zammını yüzde 7.5 çıkarmasının ardından toplam maaşlara % 30.5 zam gerçekleşti.  Bu zamla birlikte toplamda, hem maaşta hem de sabit ek ödemeye yüzde 30.5 zamdan sonra sabit ek ödemelerine ekstra yüzde 20 zam alınacak.  Sağlık çalışanlarına sabite yüzde 20 zam ile toplamda sağlık çalışanlarına yüzde 40 oranında bir zam yapılmış oldu” dedi.

Sağlık çalışanlarının diğer kamu çalışanlarına oranla daha fazla zam aldığını vurgulayan Şube Başkanı Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vergi düzenlemesi ile Mart-Haziran döneminde girilen kesintileri Eylül -Ekim gibi girileceğinden yaklaşık 500-1000 liralık da ücretse çalışana kalacaktır.  Genel bir değerlendirme yaptığımızda sabitlere gelen yüzde 20 ilk zam ile diğer kamu kurumlarından daha fazla bir zam aldığımızı da belirtmek istiyorum.  Ayrıca eşi çalışmayana aile yardımı 521 liraya çıkarılmıştır.  Sendika üyelerimize 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme aidatı 497 liraya yükselmiştir. Mecliste yeniden görüşülecek olan sağlık çalışanlarına zam konusunda herkesi kapsaması açısından görüşmelerimiz devam etmektedir. Tabii ki yapılan zamların yanında bir an önce ekonomideki dalgalanmayı durdurmak, yükselen fiyatları indirmek gerekir. Bir kez daha ifade ediyoruz ki; sabit gelirliler için en iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Sendika olarak; gelir dağılımında adaleti sağlama ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Sağlık Sen olarak bu güne kadar tarihi kazanımları elde ettiysek, bundan sonrada maaş ve özlük haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz…”

PAYLAŞ :