Sağlık çalışanları umutla bekliyor
15 Aralık 2021, Çarşamba

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, hekimlere yapılacak olan zammın tüm sağlık çalışanlarını kapsaması için yapılan görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğine dikkat çekerek, “bizleri ‘Umudun adı’ olarak onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yeniden gündeme alınan görüşmelerden çıkacak sonucu umutla beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Doktorlara yapılacak olan zamların ardından tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması konusunda TBMM gündemine yeniden alınan zam konusunda sağlık çalışanlarının umutlu bekleyişi sürüyor. Yapılacak olan görüşmelerden umutlu olduklarını vurgulayan Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada hem umutlu olduklarını hem de başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere güvendiklerini açıkladı.
Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“01 Aralık 2021 tarihinde TBMM’den geçen yasayla hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında zam verilmesiyle başlanan süreç, sağlık çalışanlarının önemli bir kesimini dışında bırakarak yapılan bu düzenleme, yüzbinlerce sağlık çalışanımızı üzmüş ve isyan noktasına getirmişti.  Sağlık bir ekip işidir. Bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür.  Bizler COVİD döneminde hemşiresinden doktoruna, hizmetlisinden şoförüne, laborantından acil tıp teknisyenine kadar hep beraber topyekün bir mücadele verdik. Bugüne kadar 500’den sağlık çalışanı arkadaşımız şehit düştü. Hayatını kaybeden şehitlerimiz doktordu, hemşireydi, ebeydi, şofördü, paramedikti, tıbbi sekreterdi, memurdu. Bu COVİD mücadelesinde şehit olanlar sadece bir meslek grubu olmadığına göre, her meslek gruplarından şehitler verdiğimize göre, sağlık ekip içinde çalışılıp hayat kurtardığına göre, sağlıkta çalışanlar arasında ayrımcılık kesinlikle kabul edilemez.  Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine zam konusunda ayrımcılık yapılmasına üzülüp, tepkimizi dile getirdik.  Gelen tepkiler nedeniyle yasa düzenlemesi geriye çekilmiş ve bütçe görüşmelerinden sonra sağlık komisyonunda yeniden ele alınacak. Beraber can kurtardığımız sağlık sisteminin tüm mensuplarına ayrımcılık yapmadan hakkaniyetli bir şekilde adil ve sağlık çalışanlarını memnun edecek bir düzenlemenin meclisten geçmesini istiyoruz.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sizler umudun adısınız’ diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları olarak emeğimizin ve alın terimizin karşılığı olan sağlıkçılara zam konusunda hakkaniyetli bir zam olması noktasında Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.  Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının da bu hassasiyete uygun bir çalışmayla sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmelerini bekliyoruz.”

PAYLAŞ :